Претапициране на старинни дивани

 Старинните дивани и фотьойли от XVIII и XIX век са истински произведения на изкуството с историческа и художествена стойност. Античната мебел не само не излиза от мода, но и става все по-популярна. Дългите години експлоатация, външните фактори (влага, слънце, прах), немърливи собственици, некомпетентни ремонти и др. нанасят доста щети на тези мебели и те се нуждаят от ремонт. Старинните дивани и кресла са едни от най-трудните за реставрация. При претапицирането им трябва да се спазват ясни правила! Това е сложна и деликатна работа, която не търпи немърливост  и бързане.

 

 

Търсете майстор тапицер с висока квалификация и отговорност към резултата. Човек без достатъчно опит е много вероятно да причини непоправими щети на вашата мека мебел. Реставрацията е добре да бъде направена с автентични материали и технологии!

Почти всички такива дивани са направени със спирални пружини. Това е много трудоемка и сложна система от спирали, която само тапицер с голям опит и стаж може качествено да върже. С тази технология се е работило до преди 40-50 години и в момента са много малко майсторите, които могат професионално да се справят с нея. За наше щастие един от тези хора е нашия президент Любчо Антонов. Пазете се от “добри тапицери“, които ще ви предложат да заменят спиралните пружини с нещо друго. Никой друг материал няма да може да предложи дълготрайността и комфорта на тази технология.

Ако имате мека мебел с историческа и сантиментална стойност бихме ви посъветвали да проверите офертите на повече фирми. Посетете техните ателиета и се консултирайте с тях. Интуицията ви ще покаже на кого да поверите възстановяването на мебелите си, защото тези дивани и кресла са уникални и безценни!

Мебели по поръчка и тапицерски услуги LMT Обзавеждане София | Powered by rte1 seo